Houten vloeren

De mooiste houten vloeren van Den Haag

Een houten vloer in nieuwbouw of bestanden woning in- of rondom Den Haag, wat wil je nog meer? Hout leeft, voelt warm en geeft sfeer aan je woning. De vloer en wand zijn de basis van je interieur. Massief houten vloeren hebben de neiging tot krimpen en kieren. In Nederland hebben wij een droog klimaat qua luchtvochtigheid. De winters zijn strenger dan de zomers en houten vloeren reageren hierop. Het krimpen en kieren kan je tegengaan door te kiezen voor een Multiplank – Duoplank – Twinplank, een gelaagde houten vloer. Van bovenaf lijkt het een massief houten vloer, maar de nadelen van het massieve hout, de werking, zijn hierdoor geminimaliseerd.

Wilt u het beste advies voor uw houten vloer in Den Haag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Multiplank – Duoplank – Twinplank

Multiplank – Duoplank – Twinplank is massief hout dat is verlijmd op een drager van watervast berken mulitplex. De massief houten toplaag is 3 of 4 of 6mm dik. Het ziet er precies hetzelfde uit als massief houten vloer zonder drager. Het grote voordeel is dat de houten vloerdelen nagenoeg niet werken.

Zwevende vloer

Omdat vloeren van Multiplank – Duoplank – Twinplank nauwelijks werken kunnen we de vloer ook ‘zwevend’ leggen. De houten vloer ligt dan op een ondervloer. Zo kunnen wij deze houten vloeren ook toepassen in appartementen, waar een geluids reductie nodig is van -/- 10dB. De ondervloer die zorgt voor deze geluidsreductie.

Vaste vloer

Multiplank – Duoplank – Twinplank kunnen we ook vol verlijmen en indien mogelijk (houten ondervloer) blind vernagelen. Dit zullen wij bijvoorbeeld bij vloerverwarming systemen adviseren. Door de houten vloeren te verlijmen, zit er nagenoeg geen werking in de vloer. Tevens zullen de houten vloeren een zwaar massief loopgeluid geven.

Helemaal op maat

Multiplanken – Duoplanken – Twinplanken zijn verkrijgbaar in alle houtsoorten en vele soorten bewerkingen. Afgewerkt in olie of lak. Roken (eikenhout), verouderen of borstelen. Wij maken de vloer geheel op maat en passend voor jouw huis. Door het roken van eiken, zullen de kleurverschillen van de onderlinge planken, groter worden. Een eerlijke vloer.

Hoe breed zijn de planken?

De houten vloeren zijn in verschillende breedtes leverbaar, 14cm, 18cm, 20cm, 22cm, 26cm, zelfs tot 36cm breed. De dikte van de vloer kan je ook bepalen. Deze vloeren zijn perfect toepasbaar op vloerverwarming.

Lamelparket

Ook hier geldt, geen vol massieve houten vloer. Door een kruislingse drager van vurenhout met hierop de toplaag van echt hout. Dit word geproduceerd in een fabriek. De vloeren zijn kant en klaar afgewerkt in olie of lak. Diverse houtsoorten in diverse breedtes. Waaronder het klassieke patroon 3-strook bijvoorbeeld. Dit zijn 3 smalle strookjes op een paneel, wat lijkt op een traditionele parketvloer, gemaakt in stroken. Deze vloeren zijn ook toepasbaar op vloerverwarming. Door de juiste ondervloer toe te passen, kunnen wij deze vloeren ook in appartementen plaatsen, waar een geluidsreductie van -/- 10dB nodig is.

Massieve vloerdelen

Indien men toch voor een vol massieve vloer kiest, van 20mm dik, schitterend. Wij zullen deze dan vol verlijmen op een ondervloer. Tevens zullen wij dan de vloerdelen blind vernagelen, zodat er nagenoeg geen werking meer in de massief houten vloer zit. Deze massieve vloeren zijn niet toepasbaar op vloerverwarming.

Houten vloeren en vloerverwarming en/of vloerkoeling

Met de techniek van nu kan dat perfect! Veel nieuwe houten vloeren van duo- of twinplank liggen op vloerverwarming (en soms verkoeling). Vloerverwarming en verkoeling gaat ook heel goed samen met parketvloeren, laminaat, marmoleum en PVC.

Houten vloeren in appartementen

Onze houten vloeren kunnen wij ook toepassen in appartementen, waar een geluidsreductie nodig is van -/- 10dB. Door de juiste ondervloer toe te passen, voldoet u aan de regels. De vloer word in dit geval ‘zwevend’ geplaatst. De ondervloer zorgt ervoor dat u geluid reduceert naar uw beneden buren.

Hulp bij het kiezen van de juiste vloer

We nemen de tijd. In onze showroom in Den Haag laten we zien welke houtsoorten er zijn, en welke behandeling mogelijk is. We hebben meer dan 1000 foto’s van houten vloeren en parket. In onze showroom in Den Haag staat ook de parketnavigator, een computerprogramma. Op een groot scherm kunnen we oneindig veel combinaties laten zien.

Een echt goede keuze maak je thuis. Daarom komen we graag langs. Elk huis heeft zijn eigen lichtinval en karakter. Je mag altijd een staal (proefplankje) mee naar huis nemen om rustig te onderzoeken of de uitstraling van het hout past bij jouw huis.

Waar leggen jullie zoal de houten vloeren?

Onze houten vloeren plaatsen wij voornamelijk in de regio groot Haaglanden; Den Haag, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk, Delft, Nootdorp en Pijnacker. Tevens zijn de steden Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam geen vreemde plekken voor ons.

NIEUWE COLLECTIE: SPECIALS ‘DE NET EVEN ANDERE HOUTEN VLOEREN’

Houten vloeren zijn er in allerlei vormen en maten. We hebben de standaard eiken houten vloeren en visgraat parketvloeren in een “standaard” uitvoering.

Door goed te zoeken in bij onze leveranciers hebben wij een schitterende “Specials” collectie gevonden. “De net even andere houten vloeren. De vloeren hebben net een ander uiterlijk dan de standaard. Extra rustiek eiken planken met een aparte look. Tevens een 80 jaar oude eiken visgraat variant, het leven is getekend. Nu te zien in onze showroom in Den Haag.

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11

houten vloer den haag eiken flamingo