Tapijt vloerbekking

tapijt1

Vloerbedekking, tapijt en vloerkleden

Tapijt is nooit uit de gratie geweest, het is zelfs weer in opkomst. Waarom kies je voor tapijt? Warme voeten, lekker huiselijk, geluiddempend. Dat zijn zomaar wat voordelen. Misschien kies je voor tapijt, gewoon omdat dat past bij jou gevoel van thuis. De warmte en behaaglijkheid vind je in geen andere vloerbedekking terug.

Wil je weten hoe de structuur van een tapijt aanvoelt? Stevig, wollig of licht verend? We nodigen je van harte uit bij ons in de showroom. Maak vrijblijvend afspraak of kom langs.

Natuurtapijt

Wol, sisal, zeegras, katoen, kokos en geitenhaar. Dat zijn de materialen van onze natuur tapijten. Natuur tapijt is kamerbreed (400cm) of verkrijgbaar als karpet. Een vloerkleed. In ieder gewenst formaat. Het Tretford tapijt bestaat nog steeds, dat is een bijzonder tapijt van geitenhaar. Ook geschikt voor het stofferen van de trap.

Synthetische tapijten

Synthetische tapijten zijn sterk en makkelijker in onderhoud. Je kunt heel veel verschillende kleuren en structuren kiezen. Dit soort tapijt is kamerbreed (400 of 500cm breed) of als karpet te koop (ieder gewenst formaat). Sterk door de garens, waardoor perfect toe te passen op de trap. Mooi verend ondertapijt eronder, wat de geluid demping doet en bevordelijk is voor het ‘boven’ tapijt.

Tapijttegels

Tapijttegels zijn sterk en makkelijk te vervangen. De tegels zijn 50x50cm groot en in vele verschillende kleuren of garens. Leuk om te doen: maak een patroon met verschillende tegels. Zo ontstaat een unieke vloer op maat.

Trappen

Door de trap te bekleden met tapijt, maak je een verbinding tussen die twee verdiepingen. De trap kan volledig worden bekleed maar ook op de klassieke manier (handmatig naaien) met een schitterende traploper. Ze worden compleet met roeden geplaatst. Zorg dat je de juiste kwaliteit kiest voor een trap. Dit is 1 van de meest intensief gebruikte vloeren van je woning. Kijk bijvoorbeeld naar project tapijt traploper. Dit zijn vloerbedekkingen die geschikt zijn voor winkels en kantoren. Ook kan je een traploper in wol of sisal plaatsen, mooi gespannen achter roeden en ogen. Ook sterk is het Tretford tapijt gemaakt van geitenhaar en polyamide garens, perfect toe te passen op een trap en overlopen.

Traplopers

Zoals hierboven beschreven kan je een klassieke traploper plaatsen. Geen zin in het schilderwerk wat daarbij komt kijken. Kies dan voor een visuele traploper. Door 2 kleuren toe te passen, kunnen wij een visuele traploper maken. Je kan ook kiezen voor 2 kleuren te gebruiken; stootboord en trede.

Vloerkleden / Karpetten

Een karpet is een losliggend vloerkleed. Wil je een mooi vloerkleed onder de tafel, als loper in de gang of gewoon als decoratie. Dan is dit de perfecte keuze. Karpetten zijn in diverse standaard maten te koop, maar ze zijn ook helemaal op maat te maken. Van natuur- of synthetisch garen. Met een kleine inspanning, kan je het interieur een volledige nieuwe twist geven.

Hulp bij het kiezen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur of wil je het materiaal voelen? In onze showroom hebben we van al onze merken stalen liggen. Kom langs om de materialen te voelen.

Zoek je een mooi katoenen vintage karpet? Kijk eens bij de vintage karpetten van Louis de Poortere.

Tapijt laten leggen

Professionele stoffeerders hebben wij in dienst, zij leggen de vloer vakbekwaam. Stofferen van kamers, overlopen en trappen, niets is hun vreemd.

Tapijt – vloerbedekking op vloerverwarming en/of vloerkoeling

Tapijt voelt al lekker warm vanuit zichzelf. Om het nog behagelijker te maken, kunnen deze perfect geplaatst worden op vloerverwarming. Laat je eens informeren.

Waar plaatsen jullie zoal het tapijt-vloerbedekking?

Onze tapijt-vloerbedekking vloeren plaatsen wij voornamelijk in de regio groot Haaglanden; Den Haag, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk, Delft, Nootdorp en Pijnacker. Tevens zijn de steden Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam geen vreemde plekken voor ons.

Onze merken

Ambiant
Belakos
Bonaparte
Brink & Campman
Cunera
Dersimo
Desso
Interfloor
Lano (projecttapijt)
Louis de Poortere (wol en traplopers)
Nouwens – bogaers (wol)
Tretford (geitenhaar en leer)

Van Besouw (katoen)

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11