Raamdecoratie

Elegante vitrages voor het raam

Vitrage

Vitrage bestaat al jaren. Het overbekende ‘glas-gordijn’. In tegenstelling tot overgordijnen, zijn deze meestal transparant. Ze filteren het licht, gedeeltelijk. Je kunt er nog gewoon door naar buiten kijken.Lees verder »

Inbetween gordijnen

Een inbetween gordijn, zegt het precies. Het zit er middenin. Tussen een vitrage en een overgordijn in. Het huiselijke van een overgordijn en de semi-transparantie van een vitrage. Door de grove structuren in de stof van het inbetween gordijn, kan het gordijn ook perfect alleen volstaan. Dan hoeven er geen andere vitrages of overgordijnen bij.Lees verder »

Gordijnen

Hoe kies je nou een gordijn? Er zijn zoveel stoffen en soorten. Waar moet ik op letten? Een gordijn is meer dan een stukje stof waarmee je het raam afdekt. Een gordijn bepaalt de lichtinval en de sfeer in je huis. En een gordijn zorgt ook voor de akoestiek.Lees verder »

Jaloezieen en rolgordijnen

Vouwgordijnen, horizontale aluminium jaloezieën (ook wel luxaflex genoemd), plissé gordijnen, rolgordijnen, dupli gordijnen, vertikale jaloezieen (ook wel lamellen genoemd), duo-rolgordijnen en houten jaloezieen. Naast gewone gordijnen zijn er zoals je kunt zien, vele vormen van raamdecoratie.Lees verder »