Gordijnen

Overgordijnen/Verduisterende gordijnen

Hoe kies je nou een gordijn? Er zijn zoveel stoffen en soorten. Waar moet ik op letten?

Een gordijn is meer dan een stukje stof waarmee je het raam afdekt. Een gordijn bepaalt de lichtinval en de sfeer in je huis. En een gordijn zorgt ook voor de akoestiek. Een gordijn bepaald de sfeer, het licht en het geluid. Belangrijk dus om zorgvuldig te kiezen. Het is de slagroom op de taart van een interieur.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een gordijn? In onze showroom hebben we diverse stalen en showbanen. We hebben soepel vallende stoffen van polyamide garens, of natuurlijke stoffen zoals linnen gordijnen, gordijnen van katoen en zijde.

Donkere of lichte gordijnen?

Net als de kleur van de muren kan de kleur van een gordijn de ruimte groter of kleiner maken. Kies de kleur die past bij jouw interieur. Let daarbij ook op de andere functies van een gordijn. Bijvoorbeeld: Inkijk, verduistering, isolatie, geluid.

Verduistering van gordijnen

Wil je de slaapkamer of een ander vertrek echt donker maken? Dat kan met een gordijn met katoenen voering. Of met een voering van verduisteringsstof. Sommige gordijnstoffen zijn al verduisterend. Een voering is dan niet nodig.

Een roede of gordijnrails

Gordijnrails plaats je meestal strak tegen het plafond. Het gordijn bevestig je met gordijnhaken aan de rails. Een gordijn op rails heeft plooien. Gordijnen die aan een roede hangen bevestig je met ringen of lussen.

Plooien in gordijnen

Wij maken de gordijnen met een enkele plooi, vlinderplooi (dubbele plooi), triple plooi. Op een roede met ingeslagen ringen, ook dat is mogelijk.

Voeren van gordijnen

Het voeren van gordijnen heeft alleen maar voordelen, geen nadelen. Het enige nadeel is dat het duurder is, dat dan weer wel. Door een gordijn te voeren; heeft het een zeer luxe uitstraling, eventueel extra verduisterend, geluiddempend, beperkt de verkleuring door zonlicht en natuurlijk isolerend.

Hulp met kiezen

Door goed te luisteren naar uw wensen en behoeften, adviseren wij u voor het juiste gordijn. U wilt een strak vallend gordijn? Een linnen gordijn is dan niet ons advies, dit valt wat rommeliger en heeft zijn eigen uitstraling.

Wil je de gordijnstof voelen? We helpen je graag met het maken van een keuze. Onze stoffeerders maken de gordijnen op maat. Maak vrijblijvend een afspraak. Of kom langs in onze showroom.

Waar monteren jullie zoal de gordijnen?

Onze gordijnen monteren wij voornamelijk in de regio Haaglanden. Diverse gordijnen zijn er gemonteerd in Den Haag, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk, Delft, Nootdorp en Pijnacker. Tevens zijn de steden Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam geen vreemde plekken voor ons.

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11