Vloerverwarming

vloerverwarming1

Vloerverwarming en vloeren

Doordat een vloerverwarming systeem een energie zuinig systeem is, word het steeds vaker toegepast. Voornamelijk in de nieuwbouw. Ook word het bij renovatie toegepast.

Tegenwoordig perfect! Door de ontwikkeling van de producten, lijmen, egalines en verwerking zijn nagenoeg alle vloeren toepasbaar op een vloerverwarming systeem.

Inmiddels een aantal jaren toe te passen en naar volle tevredenheid.

Vloerverwarming:

Kijk hier ook eens: De comfortvloer van Faber. Houten balken en vloerdelen vervangen, voor een super geisoleerde vloer, met vloerverwarming. Hierop kunnen wij onze vloeren perfect op maken. Parket, houten vloer, PVC, vinyl, tapijt en laminaat kunnen perfect op deze vloerverwarming!

Vloerverwarming en parketvloeren

Hout is een perfecte geleider voor warmte. Het duurt alleen even voordat het warm is. Als het eenmaal warm is, zal het de warmte lang vast houden, waardoor je minder hard hoeft te stoken. De parketvloeren zullen als advies ten allertijden verlijmd worden, om optimaal rendement (geen stilstaande lucht = isolatie) te krijgen uit het vloerverwarming systeem. Tevens zullen wij de opbouw hoogte (dikte van de vloer) minimaal houden.

Niet elke houtsoort is toepasbaar op een vloerverwarming, laat je door ons goed adviseren.

Zorg er goed voor dat de relatieve luchtvochtigheid optimaal is. De meest ideale relatieve luchtvochtigheid is tussen de 45-65%. Gebruik hiervoor een luchtbevochtiger idien te deze te laag is. Je kunt dit meten door een hygrometer te plaatsen, deze geeft de luchtvochtigheid weer.

Hier een Youtube filmpje waar wij een houten vloer op vloerverwarming plaatsen: Houten vloer op vloerverwarming!

Vloerverwarming en houten vloeren

Hout is een perfecte geleider voor warmte. Het duurt alleen even voordat het warm is. Als het eenmaal warm is, zal het de warmte lang vast houden, waardoor je minder hard hoeft te stoken. De houten vloeren zullen als advies ten allertijden verlijmd worden, om optimaal rendement (geen stilstaande lucht = isolatie) te krijgen uit het vloerverwarming systeem. Tevens zullen wij de opbouw hoogte (dikte van de vloer) minimaal houden.

Niet elke houtsoort is toepasbaar op een vloerverwarming, laat je door ons goed adviseren.

Zorg er goed voor dat de relatieve luchtvochtigheid optimaal is. Gebruik hiervoor een luchtbevochtiger.

Hier een Youtube filmpje waar wij een houten vloer op vloerverwarming plaatsen: Houten vloer op vloerverwarming!

Vloerverwarming en bamboe vloeren

Bamboe is een perfecte geleider voor warmte. Het duurt alleen even voordat het warm is. Als het eenmaal warm is, zal het de warmte lang vast houden, waardoor je minder hard hoeft te stoken. De bamboe vloeren zullen als advies ten allertijden verlijmd worden, om optimaal rendement (geen stilstaande lucht = isolatie) te krijgen uit het vloerverwarming systeem. Tevens zullen wij de opbouw hoogte (dikte van de vloer) minimaal houden.

Niet elke bamaboe variant is toepasbaar op een vloerverwarming, laat je door ons goed adviseren.

Zorg er goed voor dat de relatieve luchtvochtigheid optimaal is. Gebruik hiervoor een luchtbevochtiger.

Vloerverwarming en laminaat vloeren

Laminaat is een drager van hout met daarop een kunststof laag. Laminaat kan perfect op vloerverwarming. Enige spelregel; zorg voor een kwalitatief hoogwaardig laminaat. Eveneens zullen wij u adviseren de juiste ondervloer toe te passen, welke vloerverwarming geschikt is.

Vloerverwarming en tapijt-vloerbedekking

Tapijt is al warm vanuit zichzelf. Indien er een vloerverwarming bij komt kijken, zal de behaaglijkheid alleen maar meer toenemen. Ook hier geldt, zorg voor een kwalitatief hoogwaardig tapijt. Wij zullen het tapijt verlijmen op de ondervloer, waardoor er optimaal rendement krijgt uit de vloerverwarming.

Vloerverwarming en vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn perfect voorop vloerverwarming systemen. Het vinyl is relatief dun (vergeleken met andere vloerbedekkingen), waardoor de doorstraling van de vloerverwarming optimaal is. De vloeren zullen wij in een “anti-slip” bed leggen of vol verlijmen. Hierdoor ontstaat er geen stilstaande lucht = rendement.

Vloerverwarming en PVC vloeren

PVC vloeren en vloerverwarming; perfect. De PVC vloer is maar 2.0mm of 2.5mm dik. Doorlating van de warmte van het vloerverwarmingsysteem is dus optimaal. De vloeren worden vol verlijmd. Hierdoor ontstaat er geen stilstaande lucht = rendement.

Hier een Youtube filmpje waar wij een PVC-vloer op vloerverwarming hebben geplaatst. PVC-vloer op vloerverwarming!

Vloerverwarming en marmoleum vloeren

Marmoleum en vloerverwarming: perfect. De marmoleum vloer is maar 2.0mm of 2.5mm dik. Doorlating van de warmte van het vloerverwarmingsysteem is dus optimaal. De vloeren worden vol verlijmd. Hierdoor ontstaat er geen stilstaande lucht = rendement.

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11