Parket en vloerverwarming

Vloerverwarming en een parketvloer?

Parket en vloerverwarming is een geslaagde combinatie

Steeds vaker wordt op vloerverwarming een parketvloer gelegd. Logisch want een parketvloer is niet alleen mooi, het is ook nog eens duurzaam en behaaglijk. Parketvloeren hebben een warmteweerstand / Rc-waarde lager dan 0,13 [m²K/W]. Hout is een natuurproduct. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elk stukje hout heeft zelfs zijn eigen kenmerken. Houtsoort, oppervlakte bewerking, afwerking en de manier van leggen maken dat elke houten vloer anders is. Juist die unieke uitstraling geeft hout zoveel charme. Je parketvloer krijgt door het gebruik steeds meer karakter en wordt daardoor alleen maar mooier.

Waarom een houten vloer gunstig is bij vloerverwarming

Daarom zorgt een houten vloer voor meer behaaglijkheid

Veel houtsoorten zijn geschikt voor parket en vloerverwarming, zelfs meer dan je denkt

Iedere houtsoort heeft een eigen uitstraling en karakter. Door veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid zal hout gaan reageren. De houtsoorten die het minst reageren op deze veranderingen, de meest stabiele houtsoorten, zijn het geschiktst om op vloerverwarming te leggen.

Gelukkig is de eiken parketvloer erg populair in Nederland, want deze houtsoort wordt als ‘zeer geschikt’ betiteld. Heb je liever iets anders? Fraaie tropische houtsoorten als merbau, teak, afzelia en kambala geven veel kleur aan jouw vloer en gedragen zich behoorlijk stabiel onder de juiste omstandigheden. Minder stabiele houtsoorten, zoals maple, beuken, jatoba, robijn en essen zijn niet of minder geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming.

Elke houtsoort heeft, afhankelijk van de dikte, zijn eigen warmteweerstand. Hoe lager de warmteweerstand hoe korter de opwarmtijd.
Hier lees je meer over de warmteweerstand van de verschillende parketsoorten.

Interieur Design Magdelijns is uw erkende parketspecialist! Wij zijn gespecialiseerd in parket in combinatie met vloerverwarming en/of vloerkoeling. U kunt rekenen op een goede voorlichting en een doordacht advies over parket en vloerverwarming. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek!

Waarom kiezen voor een vloer van echt hout?

De relatieve luchtvochtigheid in huis uitgelegd

Ons advies: De Fidbox

In iedere parketvloer die wij op vloerverwarming en/of vloerkoeling plaatsen, zullen wij u de Fidbox adviseren. De Fidbox gaat u helpen met het leven van een parketvloer op vloerverwarming en/of vloerkoeling.

De Fidbox monitort uw vloer in combinatie met de temperatuur en het vochtgehalte. De fidbox zal u waarschuwen en instrueren als deze waardes te hoog of te laag zijn. Hij wordt onzichtbaar ingebouwd in de parketvloer, waarna u hem kunt aflezen met de app.

Meer informatie: https://floorprotector.nl/fidbox/ of bezoek onze showroom.

apple-download
google-download

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11