Als je van echt hout

Als je van echt hout

Eerlijke vloeren zijn uniek.

Bij een echte houten vloer is iedere plank anders. De vloer wordt door gebruik steeds mooier. Het verkleurt geleidelijk. Door de vloer op de juiste manier te onderhouden, heb je een leven lang plezier van een houten vloer. Op korte termijn is stofzuigen en licht vochtig afnemen met het juiste middel vaak al voldoende.
Een parketvloer is een aantal keer op te knappen. Door de vloer te laten schuren en af te laten werken met een andere kleurolie, heb je een compleet nieuwe vloer die er weer jaren tegen kan.
Welke houtsoort je ook kiest, de vloer ziet er altijd mooi en levendig uit. Naast het kiezen van een houtsoort, kun je ook nog kiezen voor diverse legpatronen. De keuze is enorm. Van visgraat tot Versailles-patroon en van stroken tot Hongaarse punt. Houtsoort, oppervlakte bewerking, afwerking en de manier van leggen maken dat iedere houten vloer ander is.

Eerlijke vloeren worden Heerlijke vloeren met vloerverwarming.

Een houten vloer is de basis voor een perfect binnenklimaat. Het natuurlijke materiaal neemt de omgevingstemperatuur aan en houdt die lang vast. Deze natuurlijke eigenschap maakt een eerlijke vloer van hout bij uitstek geschikt voor de combinatie met vloerverwarming en/of koeling. Een eerlijke vloer van hout op vloerverwarming is comfortabeler en gunstiger dan je denkt.
De stralingswarmte van vloerverwarming voelt aangenaam aan en wordt egaal over de ruimte verdeeld. De houten vloer houdt deze warmte langer vast en geeft die gedoseerd af aan de omgeving. Door de gelijkmatige afgifte van warmte voorkom je pieken en dalen in de temperatuur. Dat scheelt in de stookkosten want het is voordeliger om een constante, aangename temperatuur vast te houden. Met een eerlijke houten vloer creëer je een behaaglijke, comfortabele omgeving waarin je dagelijks geniet van de sfeer, karakter en natuurlijke schoonheid.