Parketvloeren

De mooiste parketvloeren van Den Haag

Een traditioneel gemaakte parketvloer bestaat uit dikke massieve houten parket delen die in een mooi patroon op de vloer liggen, en bijvoorbeeld in een visgraat patroon gelegd kunnen worden. Wij leggen zo’n parketvloer net als de ambachtslieden van 100 jaar geleden. Plankje voor plankje lijmen en spijkeren we massief houten delen van 6, 8 of 10 mm dik op een ondervloer. De houtsoort en het patroon kan helemaal op maat voor jouw huis gemaakt worden. We noemen deze vloeren Tapis of Bourgogne parketvloeren.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste parketvloer? Kom bij ons langs in de showroom. Of maak vrijblijvend een afspraak voor thuis.

Tapis en Bourgogne parketvloeren. Wat is dat precies?

Tapis en Bourgogne zijn beide traditioneel gelegde parketvloeren. Het verschil zit in de dikte en breedte van het hout. De houten delen van Tapis zijn 6 mm dik en smalle stroken, die in verschillende breedte en lengte maten gemaakt kunnen worden. De houten delen van Bourgogne 9 of 10 mm dik en brede stroken. Tapis en Bourgogne vloeren zijn beide heel duurzaam.

Helemaal afgestemd op jouw huis

Het mooie van Tapis en Bourgogne is dat de parketvloeren helemaal op maat gemaakt worden. Je kiest zelf het soort hout en het patroon. Natuurlijk helpen we daarbij. Hieronder vind je alvast wat voorbeelden van houtsoorten, patronen en technieken. De parketvloeren worden ter plekke gemaakt. De randen kunnen gemaakt worden met band en zwarte biezen (wengé hout) en staande friezen. Ook dit is maatwerk. U bepaald, hoe wij de vloer gaan maken. Nadat de parketvloer is geplaatst, word deze in zijn geheel vlak geschuurd. Zodat alle hoogte verschillen verdwijnen. Daarna word de gehele vloer gevoegd, alle spijkergaatjes en kiertjes worden dan dicht gezet. Wederom schuren en polijsten, waarna wij wij de vloer in zijn geheel afweken met naturel olie, olie in kleur of lak.

Nieuwe lak: Onzichtbare lak “invisible lak”!

Zo vaak gehoord in de praktijk, nadat wij de vloer hebben geschuurd: Dit is mooi graag zo houden! Zo wil ik hem! Nu kan dat; door een “onzichtbare” lak toe te passen. Deze behoudt de kleur van het geschuurde hout. Hier hebben wij het toegepast op onze parketvloeren in onze showroom. Op foto 1 zijn de parketvloeren geschuurd en op foto 2 staan ze vol in de “invisible” lak. Zoals je kunt zien, geen verschil in kleur. Oer sterke project lak voor parketvloeren op basis van 2 componenten.

Kies jouw parket met behulp van de parketnavigator

De parketnavigator staat in onze showroom. Het is een computerprogramma. Met behulp van de parketnavigator maken we het gemakkelijk om de juiste vloer te kiezen. Hoe ziet jouw huis er uit met een antieke eiken vloer, met een lichte Hongaarse punt of donker verouderd eiken visgraatvloer?

Houtsoorten en patronen

Met verschillende kleuren hout kun je mooie patronen leggen. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling, structuur en kleur. Hieronder een lijstje met voorbeelden.

Parketvloer houtsoorten:

eiken, maple, guatambu, essen, bamboe, robijn, beuken, gestoomd beuken, rood amerikaans eiken, afzelia, doussie, bilinga, sucupira, kersen, moabi, keroewing, mahonie, merbau, purperhart, muteneye, jatoba, afrormosia, teak, kambala, padoek, basralocus, wengé, amerikaans noten, ipé.

Parketvloer patronen:

Stroken parketvloer; smalle/brede houten parket stroken in recht verband.
Visgraat parketvloer: smalle/brede korte/lange houten parket stroken in visgraat model.
Weense Punt parketvloer: smalle/brede korte/lange houten parket stroken in verstek van 45 of 60 graden.
Hongaarse punt parketvloer: smalle/brede korte/lange houten parket stroken in verstek van 45 of 60 graden.
“Versailles” patroon parketvloer: een patroon parketvloer welke in het “Versailles” in Parijs ligt.
Cruysvoorde parketvloer: een patroon vloer welke rechte en in verstek houten parket stroken heeft.

Een zelf verzonnen patroon parketvloer: verzin je parketvloer, wij maken het voor je

Zoals je kunt zien is er ontzettend veel mogelijk.

Parketvloer met oud uiterlijk

Een oude vloer? Dat hoeft niet perse met oud hout. Met wat slimme hulpmiddelen geven we de vloer een flink aantal levensjaren mee. Hoe doen we dat? De parketvloer oud maken kan met verschillende technieken. Een oude eiken parketvloer maak je door de parket delen te roken. Hierdoor veranderd het eiken in kleur, het word donkerder. Als we daarna de parket delen ook nog eens trommelen en kastijden, krijgt hij de verouderde look. De houten delen zijn beschadigd. Door het daarna te behandelen met een olie, waaronder bijvoorbeeld de visgraat vloer white-wash olie, krijgt de verouderde parketvloer een mooi versleten, vergrijsd uiterlijk.

De kleuren die we kunnen maken, zijn eindeloos: diverse kleuren olie

2-laags parketvloeren – Semi-tapis

Traditionele parketvloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer. Semi-tapis is een alternatief indien de hoogte een probleem geeft. Het grootste verschil is dat deze parketvloeren direct verlijmd worden, zonder de spijkers. De Semi-tapis parketvloeren zijn perfect toepasbaar op vloerverwarming. Het is een 2 laags systeem. Een berken multiplex drager, met daarop een edel houten toplaag van 4mm. Deze kunnen in de bekende parket patroon gelegd worden, zoals de traditionele stroken parket, het visgraat patroon, hongaarse punt en versailles patroon. Leverbaar in diverse formaten en houtsoorten. Ook hier geldt; een parketvloer op maat. De verouderde en gerookte varianten zijn hierin ook leverbaar. Afgewerkt in de lak of olie. Tevens leverbaar in een antieke variant, in visgraat patroon.

Parketvloeren en vloerverwarming en/of vloerkoeling

Jazeker. Met de techniek van nu kan dat perfect. Veel nieuwe parketvloeren liggen op vloerverwarming (en soms verkoeling). Vloerverwarming en verkoeling gaat ook heel goed samen met andere houten vloeren, laminaat vloeren, marmoleum en PVC.

Parketvloeren in appartementen

Ook dit is mogelijk. In appartementen moeten wij geluid reduceren naar uw beneden buren. Door de juiste ondervloer onder de parketvloer toe te passen, voldoet u aan de eisen van minimaal -/- 10dB geluids reductie. Wij helpen u op weg en adviseren u de juiste ondervloer.

Waar plaatsen jullie zoal de parketvloeren?

Onze parketvloeren plaatsen wij voornamelijk in de regio Haaglanden. Diverse parketvloeren zijn er geplaatst in Den Haag, Voorburg, Scheveningen, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk, Delft, Nootdorp en Pijnacker. Tevens zijn de steden Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam geen vreemde plekken voor ons.

Onze merken

Bekijk hier al onze professionele merken waar wij o.a. allemaal mee werken. Rest is op aanvraag

WAAROM INTERIEUR DESIGN MAGDELIJNS?

  • Eigen parketteurs en stoffeerders
  • Familiebedrijf
  • De klant staat voorop
  • CBW Erkend

Vragen? Neem gerust contact op:
Interieur Design – Ton Magdelijns:
070 – 355 14 11

parketvloer-den-haag-eiken-visgraat-transparant-wit-olie
« van 46 »

Visgraat parketvloer