Koning Winter komt er binnenkort weer aan, let op uw luchtvochtigheid in huis!

Koning Winter komt er binnenkort weer aan, let op uw luchtvochtigheid in huis!

Het handhaven van de juiste luchtvochtigheid in uw huis tijdens de wintermaanden is belangrijk om verschillende redenen, uw vloeren en gordijnen, maar ook uw eigen gezondheid. Hier zijn enkele tips om de relatieve luchtvochtigheid op peil te houden met behulp van een luchtbevochtiger van Stadler Form:

1. Meet de luchtvochtigheid: Het is belangrijk om te weten wat de huidige luchtvochtigheid in uw huis is voordat u een luchtbevochtiger gebruikt. U kunt hiervoor een hygrometer gebruiken.

2. Stel de gewenste luchtvochtigheid in: De ideale luchtvochtigheid voor comfort en behoud van materialen ligt meestal tussen de 40% en 65%. U kunt de luchtbevochtiger van Stadler Form instellen op de gewenste luchtvochtigheidsgraad.

3. Plaats de luchtbevochtiger strategisch: Zorg ervoor dat u de luchtbevochtiger op de juiste plaats plaatst om een gelijkmatige luchtvochtigheid in uw huis te bereiken.
4. Onderhoud van de luchtbevochtiger: Houd de luchtbevochtiger schoon en volg de instructies van de fabrikant voor onderhoud. Dit voorkomt de groei van schimmels en bacteriën in het waterreservoir.

5. Gebruik gedestilleerd water: Als uw water hard is, overweeg dan om gedestilleerd water te gebruiken om kalkaanslag in de luchtbevochtiger en op oppervlakken te voorkomen.

6. Controleer regelmatig de luchtvochtigheid: Blijf de luchtvochtigheid in uw huis volgen met een hygrometer en pas de instellingen van de luchtbevochtiger indien nodig aan.

Wat betreft uw eigen gezondheid en die van uw vloeren en gordijnen:
• Gezondheid: Mens en dier gedijen het beste met een luchtvochtigheid van 40-65%. Kans is aanwezig op droge huid, keel en ogen indien de luchtvochtigheid lager is
• Vloeren: Vloeren kunnen krimpen en uitzetten bij veranderingen in luchtvochtigheid. Door de luchtvochtigheid op peil te houden, kunt u het kromtrekken, kieren en barsten van vloeren voorkomen.
• Gordijnen: Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen uw gordijnen krimpen.
• Overig: uw meubelen, planten, stucwerk vinden een luchtvochtigheid tussen de 40-65% ook prettig.

Samengevat is het handhaven van de juiste luchtvochtigheid met behulp van een luchtbevochtiger van Stadler Form belangrijk om uw gezondheid, vloeren en gordijnen te beschermen tijdens de wintermaanden. Wij adviseren om de luchtvochtigheid binnen het aanbevolen bereik te houden om problemen te voorkomen. Indien er een vloerverwarming systeem aanwezig is: houdt de luchtvochtigheid in de gaten!

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie:
Kom gezellig langs onze showroom of maak een afspraak met ons; 070-355 14 11 of via info@interieur-design.nl, of via ons contactformulier.